Juhász József
kártevőírtás kaposváron | +36-20/544-2560 | küldjön üzenetet!

Darázs


Darázs

A legjelentősebb darazsak, amik az emberi környezet közelében a legtöbb problémát okozzák, a francia darázs, a német darázs, a kecskedarázs és lódarázs.

Mindenevők (főként ragadozók), vagyis rovarokkal táplálkoznak, de fehérjepótlást akár a szabadban fellelhető elhullott emlősökből is nyerhetnek, illetve alkalmanként a gyümölcsöt sem vetik meg.

Teljes átalakulással fejlődnek (pete – lárva – báb - kifejlett egyed). A fajtától függően fészkük egyedszáma néhány tucattól akár több ezerig is terjedhet.

Irtásukra azért van szükség, mert sok esetben a csípésük allergiás tüneteket okozhat arra érzékeny egyéneknél. A szervezet válaszreakciója, hogy antitesteket termel a darázs csípésekor és ezzel akkor sem áll le, amikor már nincs rá szükség, így rövidesen anafilaxiás sokk is bekövetkezhet. A csípésre nem allergiás embereknél is fájdalmas állapotokat idézhet elő a darazsak csípése, illetve fontos mechanikai vektor, enterális megbetegedések és gennykeltő baktériumok szállítója. (dögökből is táplálkozik)

A darázs permetezéssel, porozással, aerosol képzéssel (spray, hidegköd) füstpatron stb. könnyen elpusztítható. Az előbbiekben felsorolt irtási technológiákat mindig az adott körülmények és a darázsfészek elhelyezkedése, hozzáférhetősége határozza meg.

A darázs szakszerűtlen írtási kísérlete veszélyes. Egy esetleges rovartámadás balesetveszélyes akár halálhoz is vezethet, arra érzékeny, allergiás egyéneknél (anafilaxiás sokk)!


Írjon nekem!


Forduljon szakemberhez! A szakeszerű irtás nem feltétlenül költségesebb, mint a szabadkereskedelmű szerek ára, főleg ha a hosszútávú eredményeket is figyelembe vesszük!
Töltse ki az alábbi űrlapot, és rövid időn belül válaszolok, vagy hívjon telefonszámomon: +36-20/544-2560!