Juhász József
kártevőírtás kaposváron | +36-20/544-2560 | küldjön üzenetet!

Csótányok


Csótány

Hazánkban három leggyakoribb a német, a konyhai és az amerikai csótány.

Ezek a kártevők petetokokba képezik a petéket, fajtától függően 13-35 db pete petetokonként. A német csótány a legszaporább, akár 35 db petét is képes a tokba helyezni, amit egészen a kikelés pillanatáig cipel a potroha végére tapasztva.

A petékből a lárvák optimális körülmények közt 3-4 hét elteltével kelnek ki, és vedlésekkel (a régi kinőtt vázat több alkalommal levetik) érik el ivarérettségüket.

A csótányok vízigénye nagy, víz nélkül 2-3 nap alatt elpusztulnak, de az éhezést jól bírják, akár két-három hétig is életben maradnak élelem nélkül. Elhullott társaikat gyakran elfogyasztják.

Ha csótányirtásról van szó, hatástartós méregmező (érintőméreg) és rés repedés kezelés gélezéses módszerrel (gyomorméreg) együttes hatása hozza az elvárt eredményt.

Enterális betegségek terjesztője, mint mechanikai vektor, ezért a csótányok irtása igen fontos teendő. (Megmássza a szanitereket, a kádat vagy a WC ülőkét, majd a testére lábaira ragadt kórokozókat felviszi a konyhaasztalra vagy a kint hagyott élelmiszereinkre!


Írjon nekem!


Forduljon szakemberhez! A szakeszerű irtás nem feltétlenül költségesebb, mint a szabadkereskedelmű szerek ára, főleg ha a hosszútávú eredményeket is figyelembe vesszük!
Töltse ki az alábbi űrlapot, és rövid időn belül válaszolok, vagy hívjon telefonszámomon: +36-20/544-2560!