Juhász József
kártevőírtás kaposváron | +36-20/544-2560 | küldjön üzenetet!

Ágyi poloska


Ágyi poloska

Vérszívó ektoparazita, 4-8mm nagyságú egészségügyi kártevő. Már ősidők óta az emberi faj életének megkeserítője. (egyes kutatások alapján a denevér poloskából "átfajzott" filantróp "emberbarát" szakosodás, mivel az ősember is abba a barlangba húzódott, ahol már vélhetően denevérek is tartózkodtak, így a nagyobb, ízletesebb tömeg vonzóbb volt a denevér poloskák jelentős részének)

Éjszakai vérszívó, a levegőben megváltozó CO2 koncentráció, szaganyagok és hőérzékelés vezeti az alvó emberhez.

Az ágyi poloska vérszívása 5-10 percig is eltarthat, a nyálában lévő véralvadásgátló és fájdalomcsillapító enzimek utóhatásai sok embernél erősen allergizáló viszketéseket, bőrgyulladást okoz, ami akár hetekig elhúzódó kellemetlen komfortérzet okozója is lehet. Az EU csatlakozás után, 2006-tól folyamatosan növekedett az ágyi poloska terjedése először Budapesten, majd 2010-től fokozatosan már a megyeszékhelyeken is nagy számú fertőzöttség mutatkozott.

Kifejléssel növekedik, általában 5 vedlés után éri el az ivarérettséget, 40-50 nap alatt. Az ágyi poloska nőstény akár naponta is képes lerakni 2-3 petét nyáron, ilyenkor naponta kell vért szívnia. Traumatikus megtermékenyítési forma garantálja a szinte 100%-os hatékonyságú megtermékenyítést. Telente inkább heti 1-2 alkalommal teszi ugyanezt. A nőstény egyed akár 1,5-2 évig is elélhet, ez idő alatt akár 3-4000 petét is lerakhat. A fiatal lárvák is vért szívnak legalább egyszer vedlésenként.

A szaporodás sikeressége (biológiájuknál fogva) 100%, ezért az irtásuk rendkívül fontos. Ha elszaporodik, akár teljes háztömböket is megfertőzhet.
Szakszerű irtásuk legtöbbször olcsóbb, hatékonyabb és tartósabb mint a házi megoldások, szabadforgalmú irdószerekkel.

Nagyon körültekintő, figyelmet és alaposságot igényel ennek a vérszívónak az irtása egyrészt a nappali rejtőzködése miatt, másrészt pedig a gyakorta kialakuló rezisztencia (irtószerekkel szemben kialakuló ellenállóképesség, melyet az utódok számára is átad) miatt.

Sikeres irtásuk kulcsa a több komponensű hatóanyagok (akár 3-4 féle) egyidejű alkalmazása és belső hormonális rendszerük megzavarása (külön speciális vegyianyaggal), modul rendszerben egymásra épülő, egymást erősítő (szinergizáló) hatóanyagok kombinációja akár 30-60 napos hatástartóssággal.

A tudomány jelenlegi állása szerint az ágyi poloska betegségeket nem terjeszt, de laboratóriumi körülmények közt néhány esetben kísérleti jelleggel sikeresen átvitt az emberre néhány fertőző betegséget.


Írjon nekem!


Forduljon szakemberhez! A szakeszerű irtás nem feltétlenül költségesebb, mint a szabadkereskedelmű szerek ára, főleg ha a hosszútávú eredményeket is figyelembe vesszük!
Töltse ki az alábbi űrlapot, és rövid időn belül válaszolok, vagy hívjon telefonszámomon: +36-20/544-2560!