Juhász József
kártevőírtás kaposváron | +36-20/544-2560 | küldjön üzenetet!

Bolha


Bolha

A leggyakrabban előforduló bolhák az ember közelében az emberbolha, kutyabolha és a macskabolha.

Az emlősök és madarak vérét szívó ektoparaziták, melyek szükség esetén nem válogatósak, tehát macska és kutyabolha is szívhat embervért, de emberbolha is szívhat vért más emlősökből.

Teljes átalakulással fejlődik. (pete – lárva – báb – ivarérett egyed) Optimális körülmények között az ivarérettséget 40-50 nap alatt éri el. A petéből kikelő lárva szerves törmelékkel táplálkozik (rendszerint a kifejlett bolhák vért is tartalmazó félig emésztett ürülékével). Mivel ebben az állapotában rágó szájszervvel rendelkezik, vért szívni nem tud. Két vedlés után bebábozódik, majd általában a padozathoz ragadva várja a teljes átalakulást. Ennek megtörténte után a talaj vagy padozat rezgéseit felfogva kipattan a bábból, és igyekszik a gazdára ugrani. 20-25 cm magasra és 30-35 cm hosszan képes ugrani. A nőstény akár 2-3 évig is elélhet. Báb állapotban képes késleltetni a saját kikelését, akár hosszú hónapokat is képes várni az éppen arra járó, leendő gazdára.

Irtása hatástartós és a bolha hormonális rendszerébe avatkozó irtószerrel történik a lárvák miatt, hozzákeverve a kifejlett egyedek számára megfelelően kiűző (repellens) és azonnali taglózóhatást kifejtő irtószert.

Házi kedvencek tartása esetén (kutya, macska) gondoskodni kell spot on (rácsepegtető irtószer) beszerzéséről állatorvosnál vagy ilyen jellegű kereskedésből a további elszaporodás elkerülése érdekében.


Írjon nekem!


Forduljon szakemberhez! A szakeszerű irtás nem feltétlenül költségesebb, mint a szabadkereskedelmű szerek ára, főleg ha a hosszútávú eredményeket is figyelembe vesszük!
Töltse ki az alábbi űrlapot, és rövid időn belül válaszolok, vagy hívjon telefonszámomon: +36-20/544-2560!